Logo Bike Totaal ondernemer Wij houden van fietsen Menu

Geschiedenis en fotos

Heman "De Smidse" na ruim honderd jaar nog steeds veelzijdig.

De smid was vroeger een van de meest veelzijdige ondernemers in een dorp. Dat gold ook voor Willem Heman, die in 1894 de smederij van A. Bareman in Warmenhuizen overnam. Hij besloeg paarden, smeedde landbouw werktuigen, verkocht petroleum stellen, carbid lampen,  fietsen en motorfietsen. Zijn vrouw was wijkverpleegster en had haar eigen drogisterij aan de dorpsstraat 158.

Henk Heman zijn zoon heeft later de smeedhamer overgenomen van zijn vader rond 1963. Henk Heman verkocht toen gaskachels was hoefsmid en verkocht fietsen en bromfietsen en motorfietsen en had samen met zijn vrouw een winkel in Doe Het Zelf Artikelen en een huishoudwinkel.

Veelzijdig is Heman "De Smidse" aan de Dorpsstraat 158 na ruim een eeuw nog steeds. Henry Heman, de zoon van Henk Heman neemt de zaak in 2002 over. Henry verkoopt nu samen met zijn vrouw Chantal fietsen en accessoires onder de naam Bike Totaal, maar ook huishoudelijke artikelen ( NOVY ) die zij via Marskramer en Blokker krijgen geleverd, speelgoed ( Toys2Play ) die zij via Intertoys krijgen geleverd en een onbemand AVIA Tankstation.  

Mode show jaarmarkt

P

Op de hoogte blijven van nieuws, aanbiedingen en tips?

Inschrijven voor nieuwsbrief
Sluiten Inloggen